Om Gjetberget

Inn i eventyret

Gjetberget Hyttetun ligger ved inngangen til Gjevilvassdalen, på «solsiden» av dalen. Fra Festavollan har du et glimrende utgangspunkt for turer bl.a. inn i den vakre Gjevilvassdalen både sommer og vinter. Gjevilvatnet byr bl.a. på fjellcruise med båten Trollheim II som går på sin daglige fjellcruise inn i fjellmassivet Trollheimen – en eventyrlig opplevelse!

Ønsker du å ta med familien på stranden, er Rauøra ved Gjevilvasshytta et lite paradis på sommeren. Storhornet, på motsatt side av Festavollan, er et velkjent mål for de som liker å nå til topps. – Valget er ditt!

Lokal dagligvarebutikk, ligger bare 2 km unna Gjetberget. Festa Handel har godt utvalg og god service. Her kan du hente både post og aviser.

Veibeskrivelse

Følg riksveg 70 fra Oppdal sentrum mot vest i ca 12 km, og ta av ved innkjøring mot Gjevilvatnet. Kjør gjennom bommen. Festavollan og Gjetberget Hyttetun ligger på høyre side av veien ca 1 km etter bommen. Se etter skiltet.

Infrastruktur

Grunnarbeidet er nå ferdig, og området er opparbeidet med vei, vann, avløp, strøm og bredbånd til tomtegrensen. Alle tomtene har innregulert parkeringsplass på egen tomt. Felles parkeringsplass/gjesteparkeringsplass (P1) er felles for samtlige hytter i planområdet.

Aktiviteter

Er du glad i aktiviteter og spennende opplevelser i naturen er du på rett plass. Oppdal er for mange mest kjent som vintersportsted, men bygda har kanskje enda mer å by på om sommeren: Golf, rafting og annen elvesport, luftsport, fot- og sykkelturer (downhilløypa i Oppdal regnes som den tøffeste i landet) i vakker natur. Bygda har også blitt en av de største innen vintersporten curling. Oppdal er et yndet utgangspunkt for fjellturer til Trollheimen – til Snøhetta, Hornet, Blåhø, Blåøret og Orkelhøa. Blant de fantastiske turmulighetene er «trekanten» – turen Gjevilvasshytta – Jøldalshytta – Trollheimshytta.

Er du glad i fjellturer, finner du utallige og varierte muligheter. En tur med båten på Gjevilvatnet, Trollheimen II, er en fantastisk måte å oppleve Trollheimen på. I seterdalene er det fortsatt mulig å oppleve tradisjonell seterdrift. Gondolen til toppen av Skørstadhovden gir en fantastisk utsikt over Oppdal og fjellområdene omkring.

Finere badestrand enn Rauøra ved Gjevilvatnet skal du lete lenge etter.

Moskussafari på Dovrefjell er en svært populær aktivitet. En organisert tur med guide er en trygg måte å oppleve disse fantastiske dyrene på.